top of page

SAAVU SAUNOMAAN 

POHJOLAN SAUNAPIRTTIIN

Perimätiedon mukaan Pohjolan törmälle saapuessaan Olli Pohjalainen rakensi havittelemilleen maille ensimmäiseksi rakennukseksi savusaunan. Tällä törmällä on saunottu jo yli 300 vuoden ajan ja Pohjolassa saunotaan vielä tänäkin päivänä vanhoja suomalaisia saunaperinteitä ja ympäröivää luontoamme kunnioittaen.

Vanhat tarinat ja rakkaus suomalaiseen saunaan luovat sisällön laatusertifioiduille saunaohjelmillemme!

Naturpolis_9703.jpg

Saunamme

Tahdomme vaalia historiallisesti ainutlaatuisen rakennuskantamme säilymistä ja sen aktiivista käyttöä. Nyt 1960-luvun navettamme on vuosikausien hiljaiselon jälkeen uuden elämäntehtävän edessä! Vanha navettarakennus kätkee tänä päivänä sisäänsä 3 erillistä saunaa, joiden lauteille sopii kerralla yhteensä n. 20 - 25 henkilöä. Lisäksi rakennuksesta löytyy kaksi erillistä suihkuhuonetta ja pukuhuonetta, sekä tunnelmallinen takkatupa ja yläkerran kabinetti.

Höyrysaunassa voit nauttia lempeistä koivuntuoksuisista löylyistä  ja ihan tavallisessa suomalaisessa saunassa puolestaan keskitytään olennaiseen turhia kursailematta. Terassilta löytyy aitokiukaalla varustettu perinteinen puulämmitteinen hirsisauna, joka soveltuu loistavasti vastomiseen. Terassilla voi vilvoitella saunomisen lomassa, tai rentoutua puulämmitteisessä paljussa kuusamolaisen luonnon kauneudesta nauttien. Talvisaikaan rohkeimmat saunojat voivat hypätä virkistävään lumikylpyyn!

SAUNAELÄMYKSEMME

Saunoillemme on myönnetty Sauna from Finland -sertifikaatti

pp_kiehkura_valk-03.png
Naturpolis_9703.jpg

Saunailta maaseudulla

Anna Pohjolan Pirtin hemmotella sinua ja ystäviäsi upealla kolmen saunan saunaillalla ja paikallisen villiruoan mauilla 

Vuotunki Sauna theme by Kriss 081017 (37

Sauna Tour

SaunaTour on opastettu saunaelämys, jossa pääset kokemaan saunaperinteiden pitkän historian ja oppimaan sen merkityksestä osana suomalaista elämäntapaa

Naturpolis_4054.jpg

Erikoissauna

Onko sinulla tarve morsiussaunalle, polttarisaunalle, kekrisaunalle tai muulle erikoissauna palvelulle? Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja rakennetaan juuri teille sopiva saunaelämys!

Kysyttävää saunoistamme, muista tuotteistamme tai tuotteiden yhdistämisestä keskenään?

Ota rohkeasti yhteyttä myös sähköpostitse osoitteesta info@pohjolanpirtti.fi 

Saunatuotteet

Sauna on suomalaisille pyhä asia

Sauna from Finland
Pohjolan saunoille on myönnetty Sauna from Finland -laatusertifikaatti!
 
Sertifikaatin saaneet saunat ovat huippuluokan saunaelämyksiä, jossa asiakas pääsee nauttimaan aidosta, laadukkaasta, kokonaisvaltaisesta ja mieleenpainuvasta saunaelämyksestä.
Haluamme tarjota sinulle unohtumattoman kokemuksen ainutalaatuisissa saunoissamme, sinä voit keskittyä rentoutumaan ja nauttimaan kokemuksesta!
Unescon maailman-perintökohde
Unesco lisäsi  17.12.2020 suomalaisen saunaperinteen aineettoman kulttuuriperinnön luetteloonsa!
Tämä on erityisesti Suomelle, mutta myös Pohjolan Pirtille arvokas asia.  Saunomisen pääsyllä luetteloon halutaan vaalia saunaperinteen jatkuvuutta, vahvistaa saunakulttuurin elinvoimaa ja nostaa esiin suomalaisen saunakulttuurin merkityksellisyyttä. Kaikki edellämainintut ovat asioita, jotka ovat omien arvojemme mukaisia!
Perinnesaunotus
Saunatonttumme on kuluneen vuoden aikana kouluttautunut suomalaisen perinnesaunotuksen saloihin ja on pian valmis tarjoamaan saunojillemme aitoja perinnesaunotus elämyksiä!
Ennen sitä voit ottaa meihin yhteyttä ja kysellä myös muista tarjoamistamme erikoissaunoista. Tarjoamme saunaelämyksiemme lisäksi esimerkiksi morsius-, polttari, ja -kekrisaunoja, sekä mahdollisuuden kustomoida saunaelämyksesi tai yhdistää sen muiden palvelujemme kanssa.
bottom of page