top of page

ARVOT JA VASTUULLISUUS

Vuotunki Kataja wood by Kriss 280917 (14

Green Key

Pohjolan Pirtille & Kievarille on myönnetty Green Key ja

Sustainable Travel Finland -sertifikaatit.

"Green Key -sertifioitujen kohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluvat mm. resurssitehokkuus veden- ja energiankulutusta säästämällä, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen, ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö sekä asiakkaiden ekologisen liikkumisen ja luontomatkailun mahdollistaminen."

- greenkey.fi

Vuotunki%20Kataja%20wood%20by%20Kriss%20

Ympäristötietoisuus

Pyrimme parhaamme mukaan huomioimaan, että toimimme energiataloudellisesti, puhtaita vesivarantojamme säästäen, jätteen käsittelystä ja kierrätyksestä huolehtien. Sitoudumme liiketoimintojemme kehittyessä ja kasvaessa ottamaan edelleen huomioon kestävän kehityksen periaatteet. Kannustamme yhteistyökumppaneitamme toimimaan samojen arvojen mukaisesti, Kuusamon ainutlaatuisen luonnon suojelua ja säilymistä edesauttaen!

IMG_4227_edited.jpg

Kulttuuriperinnön vaaliminen

Vuotunki kuuluu Kuusamon alueen vanhimpiin kyliin ja on yksi harvoista Pohjois-Suomen kylistä jotka säästyivät aikanaan Lapin sodan tuhoilta. On sanomattakin selvää, että samanlaisia paikkoja ei löydy ihan joka maailmankolkasta. Ympäristöpolitiikkaamme ohjaa vahva halu säilyttää nämä korvaamattomat aarteet myös tuleville sukupolville.

Olemme sitoutuneet pitämään huolta arvokkaasta kulttuurihistoriallisesti merkittävästä rakennuskannasta, sekä perinnemaisemasta ja kohteemme pihapiirin ja ulkoalueiden biodiversiteetistä.

IMG_9954.JPG

Laadukasta ruokaa paikallisesti

Ravintolamme ruokaideologia on rakennettu pitkälti lähi- ja villiruuan ympärille. Suosimme paikallista mahdollisimman paljon ja ostamme kaikki mahdolliset raaka-aineet suomalaisina. Haluamme tietää mistä tarjoamamme ruoka tulee, kuka sen on pyydystänyt tai poiminut ja kerromme mielellämme asiakkaillemme etenkin paikallisen- ja villiruuan alkuperästä.

 

Haluamme panostaa myös laadukkaaseen kasvis- ja vegaaniruokaan, sekä tarjota tulevaisuudessa enemmän myös kasvisvaihtoehtoja paikallisen riistan ja kalan rinnalla.

Vuotunki Baking by Kriss 081017 (129 of

Ruokahävikki

Tavoitteenamme on pitää ruokahävikki lähellä nollaa joka päivä. Tilausravintolassamme pyrimme mitoittamaan ruuan määrän mahdollisimman hyvin asiakasmäärään, eli valmistamme ruokaa tarpeeksi, mutta emme tee turhaa ylimääräistä. Ylimääräinen ruoka hyödynnetään henkilökuntaruokailussa. Meille on erityisen tärkeää etteivät lähiluonnosta saadut kallisarvoiset puhtaat raaka-aineet (tai mikään muukaan ruoka) päädy roskikseen!

logo_gk_rgb_web.png
NP_WildFood_logo_RGB.png
bottom of page