Pohjolan Kievari - Osa tilan historiaa

pohjolakievari

Pohjolan Pirtin naapurissa sijaitseva Pohjolan Kievari on Vuotungin vanhan kansakoulun tiloihin rakennettu tilausravintola ja tapahtumien pitopaikka. Kievarin vanhat hirsiseinät kertovat tarinaa rakennuksen monista vaiheista ja käyttötarkoituksista. Pohjolan Kievari on mainio paikka erilaisten tapahtumien ja perhejuhlien järjestämiseen ympäri vuoden.

Kievarin tarina alkoi vuonna 1907. Tuolloin Pohjolan tilan maita jaettiin perheen viiden veljeksen kesken. Yksi veljistä rakensi vuonna 1912 omalle tontilleen talon, jota hänen poikansa myöhemmin ryhtyivät laajentamaan. Laajennus kävi kuitenkin liian kalliiksi ja talo tontteineen oli myytävä Kuusamon kunnalle.

Kaupungin omistuksessa Kievari on kokenut erilaisia vaiheita: 1930-luvulla rakennuksessa toimi kansakoulu ja toisen maailmansodan aikana siellä suoritettiin ilmavalvontaa. Sodan tuhoilta säästynyt rakennus avasi jälleen ovensa evakosta palaaville koululaisille.

Keväällä 2018 vuosia hiljaiseloa elänyt vanha rakennus palasi jälleen Pohjolan perheen omistukseen. Laajan remontin jälkeen “vanha kansakoulu” on palannut arvoiseensa loistoon. Kunnostetuissa hirsiseinäisissä saleissa on tilaa 80-100 hengelle. Pohjolan Kievarissa voit viettää ikimuistoiset juhlat, maalaisromanttiset häät tai vaikkapa arktiset puutarhajuhlat keskellä talvea!

Pohjolan Kievarissa voi järjestää tapahtumia ympäri vuoden, mutta olemme auki vain tilauksesta.

 

Vietä häät, valmistujaiset tai syntymäpäivät kauniissa maalaismiljöössä!

Puutarhajuhlat keskellä talvea? Kuulit oikein!

Pohjolan pirtti

+358 40 509 8085 | info(at)pohjolanpirtti.fi | Tietosuojaseloste