Pohjolan Pirtin ja Kievarin ympäristöpolitiikka

Kaunis ja puhdas suomalainen luonto, sekä korvaamaton perinnemaisema ovat lähellä sydäntämme. Kuusamoa ja Vuotungin kylää ympäröivä luonto on toiminut elämän peruspilarina ja voimavarana jo esi-isiemme ja – äitiemme ajoista lähtien, ja tämän voimavaran vaalimista haluamme osaltamme jatkaa. Lähimetsät, - järvet ja -joet antavat edelleen myös nykysukupolville tärkeitä, puhtaita raaka-aineita - kuten riistaa, kalaa, marjoja - ruokapöytäämme sekä oksia ja yrttejä erilaisiin saunavastoihin ja perinteisiin saunahoitoihin. 

Vuotungissa, yhdessä Kuusamon vanhimmista sekä sodan tuhoilta säästyneessä maalaiskylässä, kuulemme historian siipien havinaa ja saamme ihailla autenttista maalaismiljöötä. Ympäristöpolitiikkaamme ohjaa vahva halu säilyttää nämä korvaamattomat aarteet myös tuleville sukupolville.

Olemme sitoutuneet pitämään huolta arvokkaasta kulttuurihistoriallisesti merkittävästä rakennuskannasta, sekä perinnemaisemasta ja kohteemme pihapiirin ja ulkoalueiden biodiversiteetistä. 

Vuotunki kuuluu Kuusamon alueen vanhimpiin kyliin ja on lisäksi yksi harvoista Pohjois-Suomen kylistä jotka säästyivät aikanaan Lapin sodan tuhoilta. On sanomattakin selvää, että samanlaisia paikkoja ei löydy ihan joka maailmankolkasta, eikä semyöskään ole suoraan kopioitavissa. Tämän vuoksi haluamme omalla toiminnallamme varmistaa, että maisema rakennuksineen säilyy mahdollisimman lähellä alkuperäistä muotoaan.

Uuden rakentamisen sijaan korjaamme ja kunnostamme mieluummin vanhoja olemassa olevia rakennuksia ja huonekaluja, antaen niille uuden elämän. Lisäämme asiakkaidemme tietoutta alueen kulttuurista, historiasta, luonnosta sekä alkuperäiskansasta kertomalla heille tarinoita menneistä ja nykyisistä ajoista. Tarinat on sidottu olennaiseksi osaksi kaikkia tuottamiamme palveluita. 

Ravintolamme ruokaideologia on rakennettu pitkälti lähi- ja villiruuan ympärille. Suosimme paikallista mahdollisimman paljon ja ostamme kaikki mahdolliset raaka-aineet suomalaisina. Haluamme tietää mistä tarjoamamme ruoka tulee, kuka sen on pyydystänyt tai poiminut ja kerromme mielellämme asiakkaillemme etenkin paikallisen- ja villiruuan alkuperästä. Haluamme panostaa myös laadukkaaseen kasvis- ja vegaaniruokaan, sekä tarjota tulevaisuudessa enemmän myös kasvisvaihtoehtoja paikallisen riistan ja kalan rinnalla. 

Tavoitteenamme on pitää ruokahävikki lähellä nollaa joka päivä. Tilausravintolassamme pyrimme mitoittamaan ruuan määrän mahdollisimman hyvin asiakasmäärään, eli valmistamme ruokaa tarpeeksi, mutta emme tee turhaa ylimääräistä. Ylimääräinen ruoka hyödynnetään henkilökuntaruokailussa. Meille on erityisen tärkeää etteivät lähiluonnosta saadut kallisarvoiset puhtaat raaka-aineet (tai mikään muukaan ruoka) päädy roskikseen! 

Pyrimme parhaamme mukaan huomioimaan, että toimimme energiataloudellisesti, puhtaita vesivarantojamme säästäen, jätteen käsittelystä ja kierrätyksestä huolehtien. Sitoudumme liiketoimintojemme kehittyessä ja kasvaessa ottamaan edelleen huomioon kestävän kehityksen periaatteet. Kannustamme yhteistyökumppaneitamme toimimaan samojen arvojen mukaisesti, Kuusamon ainutlaatuisen luonnon suojelua ja säilymistä edesauttaen!

Pohjolan pirtti

+358 40 509 8085 | info(at)pohjolanpirtti.fi | Tietosuojaseloste